© Webmaster Nico Reek
2015      2016      2017     2018      2019      2020
Verslagen per jaar.
 Verslag van de clubavond van 20 oktober 2022. Nico opent de avond en heet de gasten uit Maassluis welkom Er zijn 4 leden van deze club aanwezig en zij laten de volgende films zien: · Oktoberkind Henk van de Meeberg. Deze film haalt herinnering op aan het bombardement van Maassluis in de Tweede Wereldoorlog en geeft aan wat de gevolgen waren. We zien herinneringen aan zijn jeugd en het verloop van zijn leven. Bombardement Maassluis. De gevolgen hiervan. · Het land van 4 _ 1  Guus Mansveld. Deze film is opgenomen in India en laat zien, hoe goud bewerkt wordt tot bladgoud. Dit bladgoud wrdt aangebracht op een Boeddhabeeld. Verder worden beelden getoond van een pagode, die bedekt is met beelden. · Jan Houtman De laatste reis. Deze film toont beelden van de Fjordvik, die vergaan is bij IJsland en wordt geprepareerd voor de sloop. Er komt een drijvend dok en we zien, hoe het schip hierin wordt vastgemaakt om vervoerd te worden. · Rotterdam CS Tijdens de coronatijd werden deze opnamen gemaakt op Rotterdam CS,  we zien lege trappen en ook grotendeels lege perrons.         Van onschatbare waarde. Henk van de Meeberg. Oude filmsopnamen worden hersteld; door een ongeluk verbrand een deel van de film; daarna is het maar puzzelen om de tijd door te komen. · IJsland een onverwachte vakantie. Omdat haar man toch werkzaam is bij het schip, wordt in de vrije tijd IJsland bekeken. Men probeert zoveel mogelijk de toeristische plekken te vermijden. Vrouw vertelt het verhaal van de vorige film,  het  schip. · Dagje Rotterdam deel 1 In Rotterdam werden bekeken: Het Depot van Museum Boymans. Eerst wordt de stad bekeken vanaf het dak. Daarna worden verschillende onderdelen van het Depot bekeken. 8. Rotterdam, deel 2. Met de watertaxi vaart men naar de SS Rotterdam; ze krijgen een tour door het schip en lopen daarna langs de Maas naar het centrum. · Laatste grens .Henk van de Meeberg. Een jong stel, asielzoekers loopt in de duinen. Ze hebben net gehoord, dat ze het land moeten verlaten. Zij is zwanger. Eerst zien we een ander stel bij een dokter langs gaan; ook zj is zwanger, maar krijgt slecht nieuws. Dan komen de asielzoekers bij de dokter; zij zien geen toekomst meer en helpen het andere stel: hun kind wordt geadopteerd en zij lopen de zee in.