© Nico Reek (Magix Webdisgner Premium)

Verslagen clubavonden door Yvonne Commijs.

Verslagen clubavonden 2019                                  BVF
2015        2016        2017         2018

10-01    24-01    07-02   07-03   21-03   04-04  18-04  02-05  16-05    06-06

Verslag van de clubavond van 6 juni 2019

De voorzitter opent de avond en deelt mee, dat er 3 jarigen zijn.

De Feuillefilm 2019 wordt gedraaid. 4 groepen hebben hun best gedaan om hier een leuke film van te maken. Bij deze film wordt wel opgemerkt, dat Cor Visser het idee voor

deel 1 heeft aangedragen, dus zijn naam moet nog worden opgenomen bij de aftiteling. Verder moet bij deel 2 nog 1 stuk uit de film worden geknipt, omdat dit er dubbel in

staat.

Wat betreft de voorjaarsfilmpjes zijn er 12 aanmeldingen. De films worden getoond en de makers kunnen nog iets toevoegen aan hun films. Ook kunnen er vragen worden

gesteld aan de makers

1. Koos Molendijk: Storm in de lente.

De kleinkinderen van Koos komen op visite, maar die dag stormt het vreselijk. Om een wandeling te maken, worden ze dik ingepakt en zo wordt de storm getrotseerd.

2. Dita Cramer: Lente door Carwash.

Ieder jaar wordt door gemeenteambtenaren de gelegenheid gegeven om je auto te laten wassen. De opbrengst gaat naar de Roparun, waar ieder jaar een team van de

gemeente loopt voor een goed doel. D.m.v. de voice-over wordt iets verteld over de Roparun.

3. Jan van der Arend en Henk Molenaar: Flakkeese bollen.

Met behulp van hun drone en van de gewone camera zijn opnamen gemaakt bij de bollenvelden van Goeree-Overflakkee. Ook wordt getoond, hoe de bollen worden gekopt.

4. Corrie Mast: Wordt wakker.

Er zijn opnamen gemaakt op een kinderboerderij; op het liedje Wordt wakker, het zonnetje is al op, zien we o.a. een haan die staat te kraaien en verder opnamen van

bloemen en jonge dieren.

5. Yvonne Commijs: Voorjaar in de Chinese Tuin.

De opnamen zijn gemaakt in de Chinese Tuin van Diergaarde Blijdorp. Op het moment van opname was er veel bloesem en dat Halsbandparkieten dol zijn op een bepaalde

soort bloesem was goed te zien.

6. Jan van der Arend: Grote voorjaars wasbeurt.

Jan heeft ook opnamen gemaakt tijdens het wassen van auto’s door gemeenteambtenaren voor de Roparun.

7. Dita Cramer: De eerste lentewandeling.

De opnamen tonen een wandeling door Hitland en langs de Hollandse IJssel; we zien mooie natuuropnamen.

8. John Vastenhout: Bloemencorso op Madeira.

Opnamen gemaakt tijdens een vakantie op Madeira van een bloemencorso. We zien beelden van de parade en van de toeschouwers. Madeira wordt ook wel het

bloemeneiland genoemd.

9. Netty van Kamperdijk: Uitgelaten.

Netty neemt ons mee naar een boerderij, waar de koeien voor het eerst weer uit de stal worden gelaten en als het ware dansend de wei in gaan.

10. Yvonne Commijs: Voorjaar?

In mei 2017 was het op een dag vreselijk stormachtig en het regende ook verschrikkelijk. Daarvan zijn opnamen gemaakt.

11. Martin Terlingen: Voorjaar.

In de Heemtuin in Capelle zijn opnamen gemaakt van voorjaarsbloemen en insecten. Ook zien we slakken.

12. Hans Tromp: Lente 2019.

We zien opnamen van vogels op zoek naar voedsel, lammetjes in de wei, ontluikend groen. Ook zijn er beelden van een bloemencorso in Tiel.

De aanwezigen hebben een zaalformulier ingevuld en de fles wijn gaat naar:

Martin Terlingen.

Er wordt nog even aandacht gevraagd voor het zomeruitje naar Tiengemeten. Informatie volgt.