© Webmaster Nico Reek 
Nico Reek

 19 maart

2015-2020

Capels Compliment voor Jan van der Arend
Jan van der Arend ontving uit handen van burgemeester Peter Oskam een Capels Compliment.
Met  een smoesje was Jan van der Arend naar een afspraak met de burgemeester gelokt. Zoals afgesproken had hij zijn fotoapparatuur  meegenomen, maar deze heeft hij niet gebruikt. Burgemeester Oskam overhandigde Jan van der Arend een mooi bronzen beeldje een boeket bloemen en een oorkonde.
Jan maakt al sinds 2010 kosteloos foto’s van Capelse jubilarissen. Dat zijn echtparen die 60, 65  of 70 jaar getrouwd zijn en mensen die 100 jaar of ouder zijn geworden.  Deze foto’s worden in ‘het Kontakt’ geplaatst. Voor de zorginstellingen  van Aafje heeft hij veel gefotografeerd en was hij betrokken bij ’t Roo  cabaret voor geluid en muziek. In het verleden heeft hij zich ook ingezet voor Radio Capelle.
Peter Oskam: “Ik ga met veel plezier op bezoek bij de echtparen die 60, 65 of 70 jaar zijn getrouwd of de mensen die 100 jaar of ouder zijn geworden. Deze mensen zijn ook altijd dankbaar voor de visite. Sinds ik burgemeester ben gaat Jan altijd met me mee om foto’s te maken. We kennen elkaar daardoor steeds beter en bouwen een band op. Zijn foto’s zijn een mooie herinnering voor de familie.”